Regelingen & Subsidies

 • Energie Investeringsaftrek

  Door te investeren in duurzame energie en technieken die energiezuinig zijn, kunnen ondernemers fiscale voordelen behalen middels de Energie Investeringsaftrek (EIA).

  Lees meer >

 • Fonds energiebesparing huursector

  De overheid heeft een speciaal fonds opgericht om verhuurders van woningen een duwtje in de juiste richting te geven als het gaat om duurzaamheid. Dit fonds heet Fonds Energiebesparing Huursector (FEH).

  Lees meer >

 • Stimulering Duurzame Energieproductie

  Met de Ministeriële regeling ‘Stimulering Duurzame Energieproductie (SDE+)’ kunnen producenten van duurzame energie een subsidie ontvangen van de overheid.

  Lees meer >

 • MIA en Vamil

  Voor ondernemers die investeren in duurzame technieken zijn er interessante fiscale voordelen te behalen. Dat kan met Willekeurige afschrijving milieu-investeringen (Vamil) en met de Milieu Inversteringsaftrek (MIA).

  Lees meer >

 • Stimuleringsregeling energieprestatie huursector

  Met STEP geeft de rijksoverheid een extra duwtje in de goede richting aan woningcorporaties en overige verhuurders die investeren in energiebesparing van bestaande woningen in de gereguleerde huursector.

  Lees meer >

 • Investeringssubsidie Duurzame Energie

  Met de Investeringssubsidie Duurzame Energie wil de overheid consumenten en kleinzakelijke energieverbruikers stimuleren om te investeren in duurzame warmte, zoals een warmtepomp, zonneboiler of pelletkachel.

  Lees meer >

 • Topsector Energie (TSE)

  Via de Topsector Energie (TSE) kunnen bedrijven deelnemen aan tenders (met subsidie) waarin groei en groen aan elkaar worden gekoppeld. Er zijn diverse thema's, bijvoorbeeld duurzame warmte, bio-energie, windenergie op zee en verduurzaming van de energiehuishouding.

  Lees meer >