Mega investering China voor ontwikkeling duurzame energie

0 Reactie(s)

china-ontwikkeling-duurzame-energieDe Chinese overheid heeft besloten om tot 2021 een bedrag van 348 miljard euro te investeren om de productie van duurzame energie in het land te stimuleren. Dat blijkt uit een vijfjarenplan van de Nationale Energie Autoriteit (NEA) in China, meldt het financieel dagblad.

Aanleiding voor de gigantische investering is mogelijk gerelateerd aan de aanhoudende smog in de hoofdstad Beijing. Kolencentrales houden de stad draaiende, maar zorgen ook voor serieuze luchtverontreiniging.

Plan

Ongeveer 40 procent van de investeringen zal gebruikt worden voor zonne-energie. Een kleine 28 procent zal worden besteed aan nieuwe windparken en 20 procent wordt gebruikt om waterkrachtcentrales te bouwen. De overige miljarden worden gebruikt voor nieuwe kerncentrales en de ontwikkeling van installaties die elektriciteit opwekken door middel van aardwarmte.

15 procent

Na voltooiing van de plannen zal ongeveer 15 procent van de Chinese energievoorziening bestaan uit duurzame energiebronnen. Daarnaast krijgt ook de werkgelegenheid een enorme prikkel door de investeringen. De nieuwe, duurzame energievoorzieningen zijn goed voor 13 miljoen banen.

0 reacties op Mega investering China voor ontwikkeling duurzame energie

Schrijf een reactie

Uw email adres blijft privé

Laatste nieuws